Luo upea valokuvaseinä kotiin

photo_wall_306471824

Jos haluat luoda persoonallisen sisustuselementin, johon on käytetty hiukan enemmän aikaa ja vaivaa, kuin suoraan kaupasta ostettuihin tauluihin, kannattaa kasata vaikkapa olohuoneeseen valokuvaseinä.

Näin näet suosikkivalokuvasi päivittäin, sekä saat katseen vangitsevan elementin sisustukseesi. Lisäksi se tuo varmasti puheenaiheita keskusteluihin vieraidesi kanssa. Seuraavaksi voitkin lukea vinkkejä valokuvaseinän luomiseen ja siihen, mitä siinä tulisi ottaa huomioon.

Kehystä kuvat

Vaikka valokuvaseinän voi periaatteessa luoda myös kiinnittämällä haluamansa kuvat suoraan seinään, ei seinä, eivätkä kuvat välttämättä pidä tästä. Puhumattakaan siitä, että kehystetyistä kuvista rakennettu valokuvaseinä on paljon viimeistellymmän näköinen kuin kehystämättömistä sellaisista tehty.

Valokuvakehyksiä voi tilata niin mittatilauksena kuin ostaa valmiinakin, joten jokaiselle kuvalle löytyy varmasti sopiva. Mukaan kannattaa tilata myös paspartuuripaperi, sillä se pitää kehystetyn valokuvan parempana pidempään ja luo kehystykseen vielä sen viimeisen silauksen. On hyvä myös muistaa, että valokuvaseinän kehysten tulisi sointua myös yhteen.

Valitse kuvat

Kun luot valokuvaseinää, kannattaa aina miettiä, millaisen kokonaisuuden haluaa. Mukaan voi valita vain ihmisiä esittäviä kuvia, kuvia eläimistä ja ihmisistä tai vaikkapa vain maisemakuvia lempimaisemistaan. Yksi asia on kuitenkin kaikkien kuvien kohdalla hyvä ottaa huomioon, nimittäin harmonia.

Jos haluat trooppista tunnelmaa, älä valitse mukaan mustavalkoisia kuvia. Eikä mustavalkoisten ja värillisten kuvien sekoittaminen yleensä kannata, toki kokeilemalla ja testaamalla löytää sopivan yhdistelmän.

Mittaa ja suunnittele ennen seinälle ripustamista

Kun valokuvaseinälle tulevat kuvat on valittu ja kehystetty, on niiden järjestystä ja sijoittelua hyvä suunnitella siirtelemällä niitä lattialla tai suuren pöydän päällä. Näin löytää sopivan järjestyksen ja pystyy valitsemaan, kuinka suuren välin valokuvakehysten väliin haluaa.

Kun valokuvat on saatu järjestettyä siihen malliin, missä niiden seinällä haluaa olevan, kannattaa ottaa mitta niin koko valokuvaseinän leveydestä kuin korkeudestakin, sekä kuvien väliin jäävistä tiloista. Näin mitat voi merkitä lyijykynällä seinään, jotta kuvien seinälle ripustaminen sujuu suuremmitta ongelmitta.

Valokuvaseinä on hyvin tehtynä ja suunniteltuna erinomainen sisustuselementti. Siinä yhdistyvät persoonallisuus ja tyyli ja sellainen on helppo sovittaa moneen erilaiseen sisustustyyliin.